De begeleiding van de diëtist zit in het basispakket.

De dieetbegeleiding bij de diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter wordt gefinancierd vanuit het basispakket. Je kunt dan 5 – 6 keer komen per kalenderjaar. Meer begeleiding nodig?

Bij veel zorgverzekeraars is de diëtist in het aanvullende pakket opgenomen.

Diëtetiek valt onder het eigen risico. Heb je je eigen risico al gebruikt, dan zal de zorgverzekering de factuur gelijk betalen. Wanneer het eigen risico nog niet is gebruikt, kan het zijn dat de facturen naar u worden doorberekend, omdat u altijd eerst uw eigen risico moet betalen. Kinderen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van het eigen risico en kunnen van 3 uur diëtetiek per kalenderjaar gebruik maken. Wanneer begeleiding van de diëtist vanuit het aanvullende pakket vergoed wordt, gaat dit niet ten koste van je eigen risico. Meer informatie is te vinden in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Aftrek van Belasting

Veel dieetkosten kunnen we aftrekken van de belasting. Denk aan ondervoeding, coeliakie, oncologie en voedselovergevoeligheid. Voor specifieke informatie raden wij aan te kijken op www.belastingdienst.nl (zoek op dieet).

Tarieven

De tarieven voor de consulten zijn indien u verzekerd bent vastgesteld door de zorgverzekeraar. Per zorgverzekeraar kan het tarief enigszins variëren. De facturatie gebeurd door Famed.

Indien u niet verzekerd bent of ervoor kiest zelf de rekening te ontvangen gelden de volgende tarieven:

Intake:

Kennismakingsgesprek: € 54,36

Individueel dieetadvies: € 36,24

Adviesgesprek: € 36,24

Vervolgconsulten: € 36,24 (eetstoornissen in begin ruimer gesprek van 40 minuten a 54,36)

Toeslag huisbezoek: € 20,61

Niet nagekomen afspraken: € 36,24 euro (afhankelijk van duur geplande gesprek)

De prijslijst kunt u vinden in de wachtkamer van Voedingsadviesbureau de Winter. Deze geldt slechts voor een kleine groep cliënten, namelijk: Cliënten die niet aanvullend verzekerd zijn of cliënten van zorgverzekeraars met wie de diëtist geen contract heeft afgesloten.

Facturatie

Voedingsadviesbureau De Winter heeft de facturatie uitbesteed aan Famed. Wanneer de consulten vergoed worden, declareert Famed rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. In andere gevallen zul je een factuur van Famed thuis ontvangen.

Bij vragen over de facturatie verwijzen wij je graag door naar Famed.

Met of zonder verwijsbrief?

Je kunt zonder verwijzing van de (huis)arts terecht bij de diëtist. Heb je medische klachten waarvoor je nog niet onder behandeling bent van een arts? Dan adviseren we je eerst contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie kun je vinden in onze behandelvoorwaarden (pdf).